Officiële opening "84"

Plaatsingsdatum: 22-nov-2016 12:23:54

Op woensdag 16 november 2016 kregen wij hoog bezoek in de Lutgardisschool. Minister Van Hengel kwam ons nieuw gebouw officieel openen. Dit gebouw, gelegen op de Generaal Fivéstraat 84, biedt plaats aan onze leerlingen van de tweede en derde graad. Om 11u deden de voorzitter van ons schoolbestuur, de minister en de schepen van de gemeente Etterbeek een mooie en lovende toespraak. Daarna deden we met alle genodigden een rondgang in het nieuwe gebouw.

De kinderen zaten vol ongeduld op de minister te wachten. Bij zijn bezoek aan de klassen, kwam de leerkracht in de minister terug naar boven. Hij nam uitgebreid de tijd om een praatje met de kinderen te maken en hen te vertellen over zijn favoriete dier de gorilla, of zijn favoriete striptekenaar Nero. Hij maakte hierbij gretig gebruik van de nieuwe media zoals het digitale bord. Elke klas had iets voorbereid om de minister te bedanken voor het mooie gebouw en de prachtige klassen : een tekening, een tekst, …

De leerlingen van het 5de leerjaar maakten zelfs een naamgedicht met de woorden “nieuwe school” :

Nieuwe, nieuwe school...

Iedereen is er welkom!

En wat een ruimte hebben nu.

U bedanken willen we voor deze kans.

We denken dat je de juf hebt blij gemaakt met de nieuwe klas.

En ook wij zijn hier heel blij mee!

Super kleurrijke klassen!

Creativiteit op en top.

Het is echt een mooie plaats.

Oh, zelfs een magnetische muur.

Oké, het is echt mooi!

Lieve minister, dank u wel!

Op het einde van de rondgang onthulde de minister samen met de voorzitter en de directeur de prachtige gedenkplaat, die werd ontworpen door het architectenbureau.

Nadien werd iedereen uitgenodigd op de receptie.

We kijken allemaal met een warm hart terug naar deze mooie dag!

Citaat van op de facebookpagina van minister Guy Vanhengel:

"17 november 2016: gisteren op bezoek in de Lutgardisschool in Etterbeek. 't Was leerrijk en plezant. Zo hoort het. Fijne school. Een pareltje aan de kroon van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel"