Oudercomité

Wat doet het oudercomité?

Het oudercomité van de Lutgardisschool Etterbeek zijn ouders van kinderen uit zowel kleuter- als lagere school die zich als doel stellen om ouders en school dichter bij elkaar te brengen en te werken aan meer ouderbetrokkenheid. We zijn van mening dat ook de ouders een cruciale rol spelen in de ontwikkeling naar de moderne,  veilige, scholengemeenschap die de school wil zijn. De school is een plaats waar kinderen zich moeten thuis voelen zodat ze optimaal kunnen presteren, in een Nederlandstalige omgeving, binnen een christelijke waardengemeenschap. 

Helpen bij activiteiten

Het oudercomité helpt bij activiteiten op school zoals het kerstfeest en het lentefeest, kleine klussen in de school, voorleesuurtjes, zwemles, schoolreisjes, schoolfeesten, deelname aan ouderavonden, klassenverantwoordelijken etc. Als OC werken we nauw mee aan evenementen: brainstormen, ideeën uitwerken, en vooral ook de handen uit de mouwen steken. Aan de vergaderingen kunnen ook anderstalige ouders deelnemen die kunnen bijdragen in hun eigen taal. Alle ouders die een kind hebben op onze school, zijn automatisch lid van het oudercomité!

Samen werken en denken

Voor de sfeer van openheid kan er samen gepraat worden over de evolutie van de school en kunnen we samen werken voor de school van onze kinderen. Door het organiseren van sociale activiteiten voor de ouders kunnen de ouders elkaar en de school beter leren kennen. Wij geloven dat betrokken ouders bijdragen tot een fijne sfeer op school waar zowel kinderen als ouders van profiteren. 

Oproep aan ouders

Ben je als ouder begaan met de school van je kind? Wil je graag mee denken en mee werken? Wil je je stem laten horen? Heb je goede ideeën? Ben je (creatieve) duizendpoot? Wil je mee je schouders zetten onder “De Lutgardisschool”?

Contactgegevens

Wie wil bijdragen aan een positief schoolklimaat kan mailen naar: oudercomite@lutgardisschool.be 

of één van de ouders aanspreken op school.